Denne behandlingsmetode er god eksempelvis til bløddelsskader, sårbehandling og muskelspændinger.

Oplysninger til patienten vedrørende laserbehandling

Behandlingen øger f.eks. den lokale koncentration af hvide blodlegener/makrofager, der udgør det naturlige forsvar i kroppen, så blodgennemstrømningen, cellerepirationen og celledelingen øges.
NB! cancerceller har vist sig upåvirkelige af laserterapi!!!
Laserbehandlingen giver tillige samme virkning som akupunktur, dog kan denne behandling ikke bedøve, således at der bliver følelsesløshed.

HVAD ER LASER:
En laserstråle er en bestemt form for organiseret lys. Det kan ikke sammenlignes med lys fra en lyspære, lysdiode o. lign., da laserlys til forskel fra disse lys, frembringer en lysstråle, der er karakteriseret ved et snævert lysbundt med en stor energi tæthed og som svinger i et bølgelængde område. (“Laser er en forkortelse af Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation”). Forudsætningerne for et godt resultat er først og fremmest en korrekt diagnose, en nøjagtig angivelse af, hvor der skal stimuleres og til sidst en rigtig dosering. En GOD DIALOG med patienten er ligeledes af stor betydning. Grundlaget er selvfølgelig uddannelse og erfaring.

HVOR MANGE BEHANDLINGER:
Det varierer meget fra “sygdom” til “sygdom”, ja selv indenfor samme sygdomstype. Somme tider er een behandling nok, andre gange skal der helt op til 40 behandlinger til, for behandlingen kan afsluttes, MEN hvis man kombinerer med andre hensigtsmæssige terapier, kan man også i de svære tilfælde opnå hurtigere forbedringer med færre behandlinger. Men det er vigtigt, at man IKKE giver op på et for tidligt tidspunkt af behandlingens forløb …….
LATENSTID (skjult effekt som endnu ikke er kommet til udfoldelse):
Der kan opstå øjeblikkelig og forsinket respons (fotobiologisk). øjeblikkelig respons: Fra sekunder til 15 minutter efter bestråling indtræder en effekt. Det kan ofte observeres under selve behandlingen! Forsinket respons: Fra timer til dage, somme tider uger efter bestrålingen, indtræder der en effekt. DEN FORSINKEDE OG DEN ØJEBLIKKELIGE RESPONS VIRKER UAFHÆNGIGT AF HINANDEN. DERFOR KAN EN LASER BEHANDLING VÆRE VELLYKKET, SELVOM DER IKKE OBSEVERES NOGEN EFFEKT UMIDDELBART, MEN DAGE ELLER UGER EFTER . SOM I ET PUSLESPIL SKAL BRIKKERNE SAMLES RIGTIGT, FOR AT KUNNE GIVE HELHEDSINDTRUKET AF ET BILLEDE. DET ER OGSA TILFÆELDET MED LASERBEHANDLING, HVOR DET ER BEHANDLINGEN DER BESTEMMER DE FORSKELLIGE FAKTORES INDBYRDES STORRELSER OG PLACERINGER. som SÅ KOMMER TIL ET POSITIVT INDTRYK AF PATIENTENS “BILLEDE”.

INDIVIDUELLE VARRIATIONER:
Ja, idet hudens pigmentering, tykkelse, vævsfedt m.m. jo varierer fra person til person, og det har stor betydning for laserstrålens refleksion, spredning og resorption. Eks. vis er huden tyndere hos børn og kvinder end hos mænd. Og den bliver tyndere med årene. En mørk hud har mindre refleksion og større absorption end en lys hud. Ligeledes formodes antallet af fotoreceptorer ( … modtagere) at være forskelligt fra person til person. Og vævstype til vævstype. DERFOR INDIVIDUEL TILPASNING FRA PATIENT TIL PATIENT

BIVIRKNINGER:
Opkast, diarre og svimmelhed KAN optræde, men skyldes muligvis patientens nervøsitet og ukendskab til denne behandlingsform. Dog kan svimmelhed opstå/forekomme ved behandling i nakke? og kranie område, men er af

meget kort tid ca. max 5? min. efter behandlingen. TRÆTHED OG VARM FØLELSE I “SKUDOMRÅDERNE” ER OFTE BEMÆERKET, BÅDE UNDER OG EFTER BEHANDLINGEN. VARMEFØLELSEN SKYLDES EN OGET MIKROCIRKULATION OG OPFATTES OFTES SOM EN POSITIV SIDEGEVINDST. Efterfølgende behandlinger Det er meget vigtigt, at patienten fortæller om effekten inden næste behandling. UANSET:

  1. Ingen effekt
  2. Positiv effekt
  3. Forværring

Idet dette er afgørende for næste dosering, for at opnå forbedringerne i sygdoms, Forløbet. Energien i vævet kumuleres nemlig, d.v.s. at når der behandles igen, vil den resterende energi blive sammenlagt til den nyenergi, og doseringen skal ramme indenfor bestemt tærskeldosis, for at opnå længst mulig positiv effekts indeks. DERFOR SKAL PATIENTEN I DE FØLGENDE 24 TIMER NOTERE SIG FORANDRINGER JVF. OVENSTÅENDE.

ARBEJDSDYBDE:
Den terapeutiske arbejdsdybde er ca. 5-6 cm. Det er den dybde/ vævsdybde, hvor det er muligt at opnå en tilstrækkelig brugbar strå1ingsenergitæthed til, at udløse et anvendeligt fotobiologisk respons Laserstrålen dampes eksponentielt, d.v.s. at energien aldrig bliver 0. Derfor er det muligt selv at måle laserstråling der kommer ud af ryggen, ved bestråling af brystkassens forside.

AKKUPUNKTURBEHANLING:
Ved anvendelse af laser til akupunktur/triggerpunktbehandling, er det hurtigere end den traditionelle behandling med nåle o. lign.. Effekten med laser er tilnærmelsesvis den samme og i flere tilfælde endda mere effektiv.

OPTIMAL DOSIS/ VIRKNING:
Undersøgelser på celleniveau har vist, at der er dosis/virkningsafhængighed mellem laserstrålens afgivne energi og det fotobiologiske respons i vævet. d.v.s. at virkningen af laserstrålingen afhænger af den tilsluttede laserprobes strålingseffekt OG DEN TID DER BEHANDLES. Det er derfor ikke ligegyldigt hvilken form for laser der benyttes …
Det er påvist at stimulationsspektret på DNA/RNA syntesehastighed viser, at der pg celleniveau er 4 stimulationsmaksimale. 620 nm, 680 nm, og 830 nm. Ud over at absorptionen af laserstrålen gennem vævet er afhængig af probens bølgelængde er sammensætningen af de forskellige komponenter i vævet ag vigtige. Lysabsorptionsspunktet ved forskellige bølgelængder i vand, hæmoglobin og melamin viser, at den størst mulige gennemtrængning sker med bølgelængder fra ca. 600 nm til 900 nm.

I DENNE KLINIK BEHANDLES MED 830 NM.500 MW.
FOR TERAPEUTER HOLDES ENDAGSKURSER I LASERBRUG, jvf. mine mange års klinikerfaringer m.laserterapi
Ring på 22352728 eller skriv til klinikgadevang@mail.dk for at høre hvornår næste er, eller du kan samle et par stykker el. flere, så finde vi ud af, en dag der passer os alle. 😉

Glæder mig til at se dig i klinikken

Hovedgaden 421

2640 Hedehusene