Høresansen er den første sans, der udvikles. Allerede i sjette måned har fosteret en fuldt udviklet høresans. Fosteret kan altså høre, hvad vi siger og den musik vi spiller.
Denne viden er udgangspunkt for Henrik Birk Aaboe og Klaus Tølbøll Sørensen’s musik for gravide og små børn. Musikken skal formidle tryghed og indre og ydre ro og fred, fortæller komponisterne.

Den første cd hed Windchimes og er til gravide og nyfødte. Musikken har en lys og luftig karakter, som frembringes af de gennemgående instrumenter, vindklokker, indianertrommer, en sangstemme og en guitar.

Tales of the Ocean er for 0-1 årige og her er de gennemgående elementer delfinlyde, lyde af bølger samt tibetanske syngeskåle og klokker.

Lullabies er navnet på den sidste cd, som henvender sig til de 1-2 årige. Den består af en række nykomponerede vuggeviser.
Komponinterne har fået så meget respons på deres musik at de har lavet en forbrugerundersøgelse af deres cd’er. Her er det især interessant at bemærke at 79% af de gravide kunne mærke en reaktion fra fosteret, når de lyttede til musikken. Flere kunne mærke at fosteret faldt til ro. Musikken havde også en mærkbar berolligende effekt på de 1-2 årige, bla. faldt nogle af dem hurtigt i søvn.

Music for Mother & Child hedder denne cd samling og de enkelte cd’er kan købes hos Fønix musik. Tlf: 8619 5811.